Liever In Actie

Mijn doel

Het op de markt brengen van een nieuw borstkankersymbool met als doel financiële ondersteuning te geven aan onderzoeksprojecten naar borstkanker van KWF Kankerbestrijding.

Het LIA symbool

Het LIA symbool ( Liever In Aktie) heeft de vorm van een omgekeerd hart.
Een hart staat voor de liefde maar door het zo te laten zien ontstaat de vorm van twee borsten en zeg je eigenlijk “IK HOU VAN MIJN BORSTEN”.

Sieraad met LIA symbool

Sieraad met LIA symbool

Een parel is een heel mooi sieraad maar eigenlijk is het een foutje van de natuur. Oesters kapselen een zandkorrel in als een tumor in gezond weefsel. En de kleur roze is de kleur van borstkanker. Als je deze gegevens samen brengt ontstaat er een nieuw symbool. Een symbolisch teken voor het gevecht tegen borstkanker.

Mijn eerste sieraden lijn bestaat uit prachtige sieraden met een zilveren LIA symbool (omgekeerd hart) in combinatie met zacht roze zoetwater parels die ik in samenwerking met de Firma van Leeuwen uit Wassenaar laat produceren.

Om een nog groter publiek te bereiken ben ik zelf een bijouterie lijn gaan samenstellen. Deze bestaat uit verschillende kettingen en oorbellen, allen voorzien van het omgekeerde hart, het LIA symbool.

Deze bijouterieën maak ik zelf, dus bij een bestelling van meer dan 20 stuks is een levertijd van ongeveer 2 weken.

Mijn verhaal

Omdat mijn oma, moeder en oom door borstkanker werden getroffen liet ik uit voorzorg regelmatig mij borsten controleren. Maar een aantal jaren geleden vond ik zelf, drie maanden na mijn laatste mammografie, zelf een knobbel in mijn borst. Bij nader inzien bleek de borstkanker WEL op de foto te staan maar dit was over het hoofd gezien. Ik besloot mijn verdriet en boosheid om te zetten in iets positiefs en ontwikkelde een nieuw borstkanker symbool en werkte dit uit  in een mooie en duurzame sieraden lijn en richtte een Stichting op, “STICHTING HART VOOR BORSTKANKER.”  Hiermee wil ik andere vrouwen ook de gelegenheid geven” Liever In Aktie” (LIA) te zijn.

Mijn schilderijen

Als jong meisje volgde ik jaren lang na schooltijd cursussen aan de Kunstacademie van Arnhem. Het maken van portretten was een grote passie en alle denkbare technieken van tekenen en schilderen maakte ik mij eigen.
De schilderijen die op deze site staan heb ik speciaal gemaakt voor mijn “Stichting Hart voor Borstkanker” en zijn pasteltekeningen en acryl verf schilderijen van vrouwen die het sieraad met het LIA symbool dragen.
Ook de opbrengst van deze schilderijen komt ten bate van onderzoeksprojecten van het KWF.

Met de rug tegen de muur

Na de diagnose borstkanker, geven onmacht en verdriet je het gevoel “met de rug tegen de muur te staan”.

Het gemis

Het gat in de muur symboliseert de leegte, de bloem het gemis en het vaasje met water de vele tranen die vergoten zijn.

Acceptatie

Na het verdriet, de onmacht en het gemis, blijft er alleen nog acceptatie over. De enige manier om het een plek te geven en iedere dag het leven te koesteren.

De bovenstaande drie schilderijen zijn niet te koop. U kunt echter wel een schilderij laten maken.

Portret laten maken

Bel gerust als u vragen heeft of speciale wensen, want het is ook mogelijk om een portret van uw geliefde te laten maken aan de hand van een foto. De prijs hiervoor is vanaf 250 euro. De levertijd is minimaal 2 weken na ontvangst van de foto.

website by Bijou Consulting